Litt om Tom...


Tom, som er født i Lavangen, delvis oppvokst i Harstad og Asker, flyttet til Oslo i 1985, til Sørumsand i 1998 og til Ålesund i 2012
Førstegangstjeneste i 1984 på Jørstadmoen utenfor Lillehammer og på et bilverksted utenfor Harstad. Så ble det Oslo Ingeniørhøyskole fra 1985-1988.
Tom har jobbet med mye rart, bla i NRK, i Tandberg Educational, som programmerer i SMS Development & Support, som teknisk koordinator i Sony Professional i Norge og med "datating" i Hydro, som senere ble til EDB. Så var han utleid via Steria til Politiet, hvor jobbet som Citrix-arkitekt. Fra 2012 til 2016 jobbet han hos EVRY i Ålesund. I 2017 var han hos Firstpoint og Sopra Steria i Oslo, før han i 2018 begynte i fast stilling hos Politiet.

I sine første år fikk han orgelmusikk inn intravenøst, da han ofte satt og lekte med matchbox-bilene sine under Hammond orgelet som faren spillte på. Etterhvert klarte han å spille When The Saints Go Marching In, med en finger oppe, tre fingrer nede og tåspissen på bassen. Senere ble det Harstad Guttekor i noen år før han begynte å utforske sin søsters spanske gitar. Han kjøpte sin egen el gitar for 5 kr - en slags strat kopi som ikke virket. Den neste ble en Guyatone gitar med 4 pick-ups og av/på bryter for hver, som ble kjøpt inn for 20 kr. Til sin 16-års dag fikk han Vantage el.gitar - en gitar han beholdt i 5 år før den ble solgt og en brukt Kramer GS-450 med aluminium hals ble kjøpt inn. På slutten av 80-tallet ble det handlet inn en Guitar Workshop tele av Jon Eberson - men den ble solgt noen år etterpå. Denne gitaren klarte han å spore opp i 2012 og er nå tilbake i samlingen. Et bytte mot en forsterker en gang resulterte i eierskap i en Japansk Fender Stratocaster, men denne ble stjålet noen år senere. Heldigvis for Tom, fikk han forsikringspenger for dette tapet - og en 1997-modell av en Peavey EVH ble importert fra Statene. Nå klarte Tom også å spore opp denne gitaren på finn noen å senere, så nå er denne Japanske Stratocasteren tilbake i samlinga. På en av mange USA turer ble det handlet inn en Gibson Les Paul Standard 1959 Historic Reissue. En Ibanez Montage ble med hjem på en annen USA-tur, men den er nå solgt. Ebay ble benyttet til å skaffe en 1986 Gibson ES-335 Studio. Og i et forsøk på å selge noen gitarer endte han opp med enda flere noen byttegitarer, en Japan 1985 HM Stratocaster, en 80-talls Guitar Workshop Stratocaster og en Tokai 2006 -52 Telecaster. Alle disse er nå solgt unntatt Tokai'en som ble byttet i en Charvel San Dimas Stratocaster. Av forsterkere bruker Tom en Fender Deluxe VM, en Laney LC-30, en Peavey Classic Chorus 212 og en Roland Cube 40. Han har også ett Line 6 POD X3 Live fotbrett, en Helix og noen pedaler på ett brett.
En Line 6 Variax Acoustic brukes vanligvis med TurtelDuo gjennom PA, sammen med en el gitar og forsterker.

Tom spiller også gitar i The HOT Dogs, et band som spiller 60 og 70-talls rockemusikk så slengbuksa flagrer.
Som følge av dette, pleier han å ta bilder av alle 'hotdogs'-plakater han kommer over når han er ute på tur. Av en eller annen grunn pleier han å ta bilder av kumlokk også.